Det inträffade på landsbygden, nordväst om Linköping. Polisen åkte till olycksplatsen och konstaterade ett den ena bitna hunden var lindrigt skadad, medan den andra dog av sina skador. Enligt de initiala uppgifterna från polisen skulle det vara en kvinna som var ute och gick med hundarna, men senare ändrades den uppgiften till att det handlade om en man. Mannen blev biten i armen, men han ska inte ha blivit allvarligt skadad.

Enligt de uppgifter som polisen fick på olycksplatsen ska den angripande hunden ha varit utan koppel på en villatomt. När mannen med de två mindre hundarna passerade tomten ska den större hunden ha tagit sig ut och angripit dem. Polisen har upprättat en anmälan och inlett en förundersökning om skadegörelse och vållande till kroppsskada.

– Den första brottsrubriceringen gäller den döda hunden, och brottet ”skadegörelse” används på grund av att djur räknas som egendom, uppger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Den andra brottsrubriceringen gäller skadan på mannen som blev biten i armen.

Personen som är misstänkt för brotten är en man i 60-årsåldern, som hade ansvar för hunden på tomten. Vad som kommer att hända med den hunden är ännu inte beslutat.