2–1 (1–0) slutade matchen efter en stark match av Motalalaget. Christer Persson, tränaren, var nöjd efteråt.

– Vi förtjänar segern. Det ser intressant ut med vårt samarbete både defensivt och offensivt och vi börjar bli riktigt jobbiga att möta. Det är mycket som faller på plats nu, vi gör det vi ska och det vi gått igenom, säger Persson.

Det var sen kvällsmatch på Sätra IP:s plan 1 i Stockholms södra förorter. Newroz är ett sorts "Kurdiska-lag", lite lillebror till Dalkurd. Känt för sin tekniska och individuella fotboll.

Motala AIF mönstrade en frisk och skadefri trupp och således ordinarie lag. Maif mötte Newroz med ett ordnat försvarsspel i början av matchen och lät inte hemmastarka Newroz komma till. Stockholmarna hade tagit 21 av 24 poäng hemma före matchen och bland annat slagit tabellettan Haninge.

Målvakten Oliver Bergman gjorde det bra i inledningen för bortalaget.

Maif tog ledningen med 1–0 i 24:e minuten genom Renato Rako, mittfältslöparen. Almin Masic spelade fram och Rako tog ned bollen snyggt i bortre delen av straffområdet.

– Kanonfint av "Räka", berömmer Maifs lagledare Kenny Ljungkvist.

Maif kunde gå till pausvila med en 1–0-ledning.

– Första 20 var riktigt bra. Sedan gjorde vi några småtabbar, men sedan tog vi över igen och var bättre än Newroz, tycker Kenny Ljungkvist.

Almin Masic har varit krasslig och byttes därför till andra halvlek ut och in kom Ahmed Qasem.

I andra halvlek fortsatte den positiva utvecklingen och Eldin Lugonja, anfallaren, satte 2–0 i 58:e minuten.

– Vi är klart bättre i andra, Renato Rako hade en boll i ribban innan han spelade fram till Lugonjas mål, berättar Kenny Ljungkvist.

Newroz reducerade till 1–2 i 85:e minuten, men kom inte närmare.

Tio raka matcher utan förlust har Maif nu radat upp och det skiljer bara fyra poäng till andraplacerade Enskede. Maif är dock fortsatt sexa i den jämna tabellen.

Maif spelar närmast hemma på lördag på Idrottsparken. Serieledande Haninge kommer på besök, möjligen med flyktade Maifaren André Rako i laget.

Åtta matcher återstår av årets division 2.