De svenska skidskytteherrarna slutade tia i stafetten i världscupen i Hochfilzen, Österrike, två minuter och 48 sekunder efter segrande Norge. Det blev alltså ingen repris på fjolårets stafettseger på samma ställe – men herrarna stod för en rejäl upphämtning.

Peppe Femling åkte in till det första skyttet som trea, men klappade ihop i det första skyttet och sköt tre bom – och missade sina tre extraskott och fick därmed åka tre straffrundor. Därmed låg Sverige sist, men klättrade genom ett felfritt stående skytte av Femling till näst sista, 26:e, plats inför att Jesper Nelin skulle ta vid.

"Vill svära massor"

Jäklar. Jag vill svära massor. Det är svårt att inte stressa efter det. Det är jävla skit, sade Peppe Femling till SVT efter loppet.

Nelin tog Sverige upp till en 18:e plats lagom till att Martin Ponsiluoma skulle gå ut.

Det är inget roligt läge att gå ut i. Men jag tycker synd om Peppe, sade Nelin till SVT.

Ponsiluoma förbättrade läget ytterligare – 15:e plats. Siste svenske herre ut var Sebastian Samuelsson, som med bland annat ett felfritt skytte i liggande gav Sverige en ytterligare skjuts upp till tionde plats – vilket blev slutresultatet.

Norsk segersvit

Norge tog sin femte raka stafettseger (fyra i världscupen, en på VM i Östersund), efter en rafflande avslutning mot då ledande Tyskland. Både Benedikt Doll och Johannes Thingnes Bø fick ta till två extraskott vardera i sista skyttet.

Trots att norrmannen låg 14 sekunder bakom efter skjutningen kom Thingnes Bø i kapp och spurtade ner tysken på upploppet.